Ποιοί είμαστε

New Logo JPEG (Κανονικό)

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου με διακριτικό τίτλο ‘’Η ΖΩΗ’’ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με σκοπό την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, τον προγραμματισμό και την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, την συλλογή και κάλυψη σε αίμα των κατοίκων του νησιού της Λέρου ανά την επικράτεια.
Η έδρα του συλλόγου φιλοξενείται εντός του Γενικού Νοσοκομείου του Κρατικού Θεραπευτηρίου της Λέρου το οποίο καλύπτει και ένα μέρος από τα πάγια έξοδα λειτουργίας του γραφείου του συλλόγου.
Από την ημέρα της ίδρυσης του μέχρι σήμερα ο σύλλογος μας έχει οργανώσει 85 εθελοντικές αιμοδοσίες στο νησί της Λέρου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών η οποία επισκέπτεται το νησί μας τρεις (3) φορές το χρόνο.
Το 2004 και το 2005 ο σύλλογος μας διοργάνωσε στο νησί της Λέρου με απόλυτη επιτυχία την λαμπαδηδρομία των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών με συμμετοχή από πολλούς συλλόγους, σωματεία και φορείς του νησιού.
Το 2018 ο σύλλογος μας συνδιοργάνωσε και πάλι στο νησί της Λέρου, την λαμπαδηδρομία των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών με τον αδελφοποιημένο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ρόδου ‘’ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ’’
Ο σύλλογος έχει λάβει μέρος στις εργασίες επτά (7) συνεδρίων των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών ‘’Αμφικτιονίες’’ που διοργάνωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Α. με τελευταία συμμετοχή το 2018 στην πόλη της Πάτρας.
Το 2016 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου πραγματοποίησε τροποποίηση του καταστατικού του, ονομάζεται πλέον Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος & Αιμοποιητικών Κυττάρων ‘’Η ΖΩΗ’’ και συμπεριέλαβε στις βασικές δράσεις του, τόσο την ενημέρωση όσο και την δειγματοληψία από υποψήφιους εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών και ομφαλοπλακουντιακού αίματος) υπό την αιγίδα και την συνεργασία του συλλόγου ‘’Όραμα Ελπίδας’’ ο οποίος εδρεύει στο νοσοκομείο παίδων ‘’Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’’.
Ο Σύλλογος εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια τόσο για την εθελοντική αιμοδοσία όσο και για την δωρεά του Μυελού των Οστών τα οποία διανέμει στους κατοίκους και τους τουριστικούς επισκέπτες της Λέρου.
Έχει στενή επαφή με όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όπως και με τους συλλόγους διδασκόντων και των 13 σχολικών δομών του νησιού της Λέρου και με την συνεργασία από ειδική παιδαγωγό αλλά και από το επιστημονικό ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Λέρου αλλά και των ιατρών που ιδιωτεύουν στο νησί διοργανώνει διαδραστικές ενημερώσεις για τα παιδιά της σχολικής και της προσχολικής ηλικίας που αφορούν κυρίως την εθελοντική αιμοδοσία καθώς επίσης και ενημερώσεις για τη δωρεά Μυελού των Οστών κυρίως προς τα παιδιά που φοιτούν στην Γ΄ τάξη των δύο (2) Λυκείων του νησιού μας, προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και προς τους γονείς και κηδεμόνες.
Αποτελείται από επταμελές (7) διοικητικό συμβούλιο και σύμφωνα με το νέο καταστατικό λειτουργίας του συλλόγου, η σύσταση του έχει ως εξής:
Πρόεδρος – ΒΑΡΝΑΣ Αδαμάντιος Α’ Αντιπρόεδρος – ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ Σοφία Β’ Αντιπρόεδρος – ΡΟΥΣΣΟΣ Ευάγγελος Γενική Γραμματέας – ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ Ελευθερία Ειδικός Γραμματέας – ΘΕΜΕΛΑΡΟΣ Ιωάννης Ταμίας – ΣΟΥΛΟΥ Φωτεινή Αναπληρωτής Ταμίας – ΣΙΦΟΥΝΙΟΥ Άννα
Από τον Μάιο του 2018 ο Σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος & Αιμοποιητικών Κυττάρων ‘’Η ΖΩΗ’’ αποτελεί πιστοποιημένο φορέας κοινωνικής προσφοράς σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΦΕΚ 1772 τ.B’. 18-05-2018).
Λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου μπορεί να βρει κάποιος ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα www.sealeros.gr καθώς και στις σελίδες που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook (aimodoteslerou), Instagram (aimodotes_lerou), και στο YouTube (ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΛΕΡΟΥ)

About author

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΛΕΡΟΥ

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 με σκοπό την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού , την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών , την συλλογή και κάλυψη σε αίμα εθελοντών αιμοδοτών , μελών του συλλόγου μας και γενικά κατοίκων του νησιού.